Olkkola.jpg
8012142.jpg
8009589.jpg
Olkkolan_Hovi_Kesa_web.jpg
DSC_0044.JPG
Opastaulu_Olkkola__2014.JPG
Olkkola.jpg

Olkkolan Kartano


Luonnonrauha ovellasi

SCROLL DOWN

Olkkolan Kartano


Luonnonrauha ovellasi

Olkkolan Kartano sijaitsee keskellä upeinta eteläkarjalaista luontoa, jossa kiire on henkisesti kaukana ja maantieteellisesti sopivalla etäisyydellä. Modernin maalaiskylän monet palvelut ovat vain kävelymatkan päässä kyläkeskustassa.

Olkkolassa kukin voi valita itselleen sopivan ympäristön ja mielipaikan. Luonnon kauneus, kasvillisuus ja vesielementti ovat ympäristölle tyypillisiä, maksuttomia rentouttajia ja arkipäivästä irrottajia. Karista jo hoppu kannoiltasi, hurauta lataamaan akkujasi ja antaudu aistit avoinna luonnon lukutaidoillesi.

Olkkolan Kartano
Olkkolantie 2, 54800 Savitaipale
040 159 1911
kirsi.keskitalo(at)olkkolankartano.fi

8012142.jpg

Majoitus


Avaa ovi hyvinvointikeskukseen

Majoitus


Avaa ovi hyvinvointikeskukseen

Majoitustilat

Huoneiden mukavuuksiin kuuluvat televisio, oleskelualue ja suihkullinen kylpyhuone. Sviiteissä on myös oma sauna. Yksilöllisesti sisustetuissa huoneissa on paikallisia käsityötuotteita ja taideteoksia. Viime vuosina uudistetut huoneet modernein kylpyhuonein ovat raikkaita ja houkuttelevia. Kaikista huoneista on pääsy jaetulle terassille. Ja mikä miljöö! Kuolimojärvi on vain 50 metrin päässä. Luontopoluille pääsee suoraan majapaikan ovelta. Tarvittaessa Savitaipaleen keskustaan kävelee 10 minuutissa.

 • Majoitustilat yhteensä  72 hengelle
 • 18 tilavaa hotellihuonetta
 • 2 sviittiä (oh, mh, sauna)
 • 1–2 lisävuodetta/huone tarvittaessa


Saunat

Olkkolan Kartanon saunoissa olet Suomen puhtaimman järven Kuolimon rannassa. Kylpeä voit uusissa rantasaunoissa tai perinnesaunassa.

  8009589.jpg

  Miljöö


  Altistu luonnolle

  Miljöö


  Altistu luonnolle

  Jo pelkkä oleilu Olkkolan pihapiirissä etäännyttää huolista. Kun arkitekemisensä vaihtaa pelkkään oleiluun, vaatimukset tuntuvat kaukaisilta.  Hyviä kiireen karkoittajia ovat myös tuleen tuijottelu, rantasaunominen ja tähtitaivaan alla paljuilu. Poikkeavat kokemukset irtaannuttavat parhaiten. Retkiluistelussa, kalastusretkellä ja maastopyöräilyssä tarkkaavaisuus siirtyy ympäristöön. Uppoutumisen tunne kadottaa muun maailman ympäriltä.  Luonnonympäristön kauneuden arvostus kasvaa ja aistit herkistyvät. Mieli tyhjentyy luontaisesti ja tilalle tulee riittävyyden tunne. On kuin olisi osana suurta kokonaisuutta. Kiitollisuuden tunne kasvaa ja sisäiset akut latautuvat.

   Olkkolan_Hovi_Kesa_web.jpg

   Kartano


   Nykyaikaiset tilat huokuvat historiaa

   Kartano


   Nykyaikaiset tilat huokuvat historiaa

   Olkkolan Kartano on arvokas tila suurille ja näyttäville juhla- ja kokoustilaisuuksille. Miljöö tekee häistä, merkkipäivistä ja muista juhlatilaisuuksista ikimuistettavia. Vuodenaikojen vaihtelut tuovat luonnon osaksi tilaisuuksia.


   Olkkolan kartanorakennus on kaksikerroksinen. Vastaanottotila, kirjastohuone, ravintolasalit ja hovin keittiö sijaitsevat alakerrassa. Noin 700 neliön tilat mahdollistavat joustavan palvelun suurissakin tilaisuuksissa.  Asiakaspalvelu tarjoiluineen sujuu kaikkien tilojen, ruokasalien ja keittiön välillä mutkattomasti.  Kesäravintola terasseineen ja baareineen on erinomainen lisä palvelutarjontaan.


   Alakerrassa neliöt jakautuvat käytännöllisesti suuriin ruokasaleihin. Asiakaspaikkoja on yhteensä 160–180 ja yläkerta mukaan lukien yhteensä 300.


   Yläkerrassa on kolme kokoustilaa ja yksi toimistotila. Yritystilaisuuksissa on ajanmukainen kokoustekniikka ja WLAN. Kokouspalvelut takaavat järjestelyiden sujumisen. Tiloja voi muutella tarpeiden mukaisesti ja kahvitauot viettää  joustavasti omassa aikataulussa maisemia ihaillen.


   Olkkolan Kartanon saunat ovat Suomen puhtaimman järven Kuolimon rannassa. Saunoja voi tilata yksityistilaisuuksiin, muiden juhlien yhteyteen sekä yritystilaisuuksiin. Kesäkeskiviikkoisin jokainen voi saunoa pehmeässä perinnesaunassa yleisellä saunavuorolla. Saunojen läheisyydessä on kota ja laavu, joihin voi tilata tarjoilut keittiöstä.


   Olkkolassa on ainutlaatuisia yksityiskohtia.  Perimätiedon mukaan vihreä kalusto on valmistettu vuonna 1952 helsinkiläiseen Hotelli Klaus Kurkeen. Sieltä se on 1960–1970-luvun vaiheilla hankittu Olkkolaan. Ravintolanpitäjät ovat vuosien varrella täydentäneet kalustoa ja pitäneet tarkoin kiinni kartanoromantiikasta. Kartanoromanttinen tyyli ammentaa luonnosta. Koristeelliset ja koukeroiset, taivutetuista linjoista muotoillut esineet tekevät juhlatilasta hiukan salaperäisen ja äärimmäisen viehättävän. Hääparin tuoli on romanttista tyyliä parhaimmillaan.  Rytmikkäästi aaltoileva ja epäsymmetrinen muotokieli sekä luonnonläheiset aiheet ovat tyylille ominaisia. Juhlatunnelmaa lisäävät ikkunoista avautuvat näkymät Kuolimolle. 

    

   DSC_0044.JPG

   Historia


   Aisti entisaikojen tunnelma

   Historia


   Aisti entisaikojen tunnelma

   Amalia Fagerströmin ja Edvard Fagerströmin kuvat Olkkolan Kartanon kartanorakennuksen ruokasalin seinällä houkuttelevat kartanon monivaiheisen historian tutkimuksen pariin. Olkkolan Kartano kätkeekin sisälleen mennyttä elämää ja mielenkiintoisia tarinoita.

   Pappis- ja virkamiessuvut omistivat kartanon kolmen vuosisadan ajan. Omana aikanaan papit, vallesmannit, tuomarit ja hevosmiehet, sepät ja torpparit, isäntärengit ja pikkupiiat hoitivat Olkkolaa. 

   Olkkolan tila kuului aikoinaan Europaeuksen suvulle. Myös savitaipalelainen suurmies, kansanrunojen kerääjä, kielitieteilijä ja arkeologi David Emmanuel Daniel Europaeus vietti ensimmäiset elinvuotensa silloisella Olkkolan tilalla. Kirkkoherraisän kuoltua köyhtynyt perhe muutti toisaalle. Europaeuksesta sekä etenkin Olkkolan kartanon historiasta kertova Europaeus-museo sijaitsee Olkkolan Kartanon pihalla olevassa entisessä väentuvassa.

   Viimeisten Olkkolan patriarkkojen jälkeen laaja suku jakoi tilan ja omaisuuden ja möi vuonna 1963 kartanon päärakennuksen palstoineen Savitaipaleen kunnalle.

   Olkkolassa alkoi uusi retkeilymajan, kesälukion ja kulttuuritapahtumien kausi. Sen jälkeen kunta on vuokrannut Olkkolaa hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittaville yksityisille yrittäjille.

   Vuonna 1996 sekä päärakennus että pihapiirissä sijaitseva Europaeuksen punainen museotalo otettiin virallisesti rakennussuojelun kohteeksi.

    

   Savitaipalelaisen Pertti Jurvasen teos Savitaipaleen Olkkolan Hovi 1688–2000 johdattaa lukijan Olkkolan historiaan, sen tarinoihin ja ympäristöön.

   Opastaulu_Olkkola__2014.JPG

   Lähiympäristö


   Rajattomat ajanviettomahdollisuudet

   Lähiympäristö


   Rajattomat ajanviettomahdollisuudet

   NÄHTÄVÄÄ JA TEHTÄVÄÄ OLKKOLAN KARTANON LÄHIYMPÄRISTÖSSÄ


   LIIKUNTA- JA HYVINVOINTIPALVELUJA LÄHIETÄISYYDELLÄ

   Savitaipaleella on pieneksi, 3500 asukkaan kunnaksi poikkeuksellisen hyvät liikunta- ja hyvinvointipalvelut. Kunnassa on neljä liikuntahallia, joissa on mahdollisuus harrastaa monia erilaisia lajeja kuten lento- ja koripalloa, salibandya, futsalia, sulkapalloa, pöytätennistä, uintia, tennistä, jääkiekkoa ja jopa curlingia. Myös ulkoliikuntaan on hyvät mahdollisuudet ja tarjolla on laadukkaita hyvinvointipalveluja.

   LIIKUNTAKESKUS:
   sisä-, ulko- ja lähiliikunnan ja reitistöjen palvelu- ja lähtöpiste

   LIIKUNTAHALLI - salibandy, futsal, lentopallo, koripallo, sulkapallo
   KUNTOSALI
   LUENTO- JA ESITYSTILAT - istumapaikkoja 200
   KAHVIO JA SAUNA
   TENNISHALLI: tennis ja sulkapallo, tennisopetusta
   JÄÄHALLI: jääkiekko, luistelu, curling

   UIMAHALLI Toimintakeskus Suvannossa:
   uima-allas 20 m, lastenallas, terapia-allas, saunat, uinnin apuvälineet

   LIIKUNTAPUISTO:
   jalkapallon tekonurmikenttä, pururata, frisbeegolfrata, pulkkamäki, skeittipaikka, New School -laskettelurinne (Back Yard Park)

   LÄHILIIKUNTAPAIKKA:
   koripallo- ja beachvolleykenttä, salibandy- ja monitoimikaukalo, parkour, tasapainoreitti ikäihmisille, ulkokuntolaite- ja keinualue

   RETKEILYREITISTÖT:

   • Jääkauden jäljet - kivikauden ihminen
   • Orrainpolku
   • Säänjärven retkipolku
   • Kuolimon Kierros

   KUOLIMON MATKALUISTELURATA

   HIIHTOLADUT: valaistuja ja valaisemattomia latuja yht. n. 40 km

   UIMARANNAT:
   Olkkola, Lepänkanto, Viktorinranta, Heituinlahti, Pettilä

   RAVIRATA Taaventintien varressa

   MOTOCROSSRATA Peijon soramontulla

   AMPUMARADAT Tuohikotintiellä ja Välijoella