Lenkkeily

Lenkkeily

Patikointi

Patikointi

Hiihto

Hiihto

Luistelu

Luistelu

Uinti

Uinti

Hoidetut uimapaikat


Luonnonrannat

Tanssi

Tanssi

Kalastus

Kalastus

Savitaipale tarjoaa hienoja mahdollisuuksia kalastajalle. Voit kalastaa Kuolimolla, Saimaalla ja monilla pienemmillä järvillä ja lammilla omatoimisesti, kunhan luvat ovat kunnossa (ks. alempaa) tai helposti ammattilaisen opastuksella.Kalastusluvat

Kuolimolla ja muillakin Savitaipaleen vesialueilla jokamiehenoikeuksiin sisältyvät kalastusmuodot, onginta ja pilkintä, ovat sallittuja kaikille muilla alueilla paitsi rauhoitusalueen sisällä.

Kaikkien 18–64-vuotiaiden, jotka harrastavat muuta kalastusta kuin pilkkimistä tai onkimista, on suoritettava valtion kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksussa yhdistyvät aiemmat kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtainen viehelupa. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa kalastamaan yhdellä vavalla kaikkialla Suomessa lukuun ottamatta vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueita, kalastuskieltoalueita, erityiskohteita ja Ahvenanmaata. Myös useamman vavan vetouisteluun tarvitaan erillinen lupa. Lisätietoja Kuolimon kalastuskieltoalueista, verkon solmuvälirajoituksista, rauhoitetuista kalalajeista (esim. nieriä), kalojen pyyntimitoista ja muista säädöksistä löytyy alempaa.

Verkko-, katiska-, viehe-, koukku- ja ravustuslupia voi ostaa Etelä-Karjalan Kalatalouskeskuksen verkkokaupasta.


Valtion kalastonhoitomaksun sekä Etelä-Karjalan kalatalouskeskuksen kalastuslupia voi ostaa verkosta.
 


Kuolimon rauhoitusalue ja kalastusmääräykset

Kuolimolla olevan rauhoitusalueen sisälle ei saa mennä kalastamaan millään kalastusvälineellä. Saimaannieriän suojelun johdosta Kuolimolla voi olla myös muita kalastukseen liittyviä rajoituksia, mm. verkon solmuvälirajoitus. Näitä rajoituksia ja erityissääntöjä pitää jokaisen kalastajan kunnioittaa, sillä rajoitukset parantavat kaikkien Kuolimossa saalistavien kalojen kantoja. 

Katso kalastusmääräykset, rauhoitetut kalalajit (esim. nieriä), kalojen pyyntimitat ja muut asetuksessa olevat säädökset: www.ekkalatalouskeskus.fi ja alakuolimo.fi

Kalastuskieltoalueet löytyvät myös Kalastusrajoitus.fi -palvelusta.


Lisätietoja vapaa-ajan kalastuksesta ja sen rajoituksista

Melonta

Melonta

Välinevuokrausta


Melontakohteita

Jalkapallo

Jalkapallo

Jääkiekko

Jääkiekko

Lentopallo

Lentopallo

Salibandy

Salibandy

Koripallo

Koripallo

Tennis

Tennis

Maastopyöräily

Maastopyöräily


Hevosurheilu

Hevosurheilu