Saimaa Geopark

Saimaa Geopark

Savitaipaleen kunta on mukana Saimaa Geopark -hankkeessa, joka on yksi Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakuntaliittojen matkailustrategioiden kärkihankkeista. Muut mukana olevat kunnat ovat Imatra, Lappeenranta, Mikkeli, Juva, Puumala, Ruokolahti, Sulkava ja Taipalsaari. Suunnitteilla oleva Saimaa Geopark -aluekokonaisuus tarjoaa toimintamallin alueen luontomatkailun edistämiseksi sekä alueen ja sen paikallistalouden kehittämiseksi. Geoparkiksi voidaan nimetä aluekokonaisuus, jolla on erityistä geologista arvoa ja joka sisältää merkittäviä geologisia maisemia, nähtävyyksiä ja käyntikohteita.

LIIKU

LIIKU

LIIKU nostaa Savitaipaleen pienten kuntien joukossa yhdeksi Suomen johtavista liikunta-, hyvinvointi- ja matkailukunnista.

LIIKU-hanke toteutetaan EU:n maaseuturahaston tuella. Hankkeen toteuttaa Savitaipaleen kunta. Hankeaika on 1.3.2016–31.12.2017. 

LIIKU ja matkaile omaksi hyväksesi.

Iltamat innostavat uuteen alkuun

Iltamat innostavat uuteen alkuun

Iltamat saivat alkunsa maaseudun elinvoimaisuutta edistäville ja yritystoimintaa Savitaipaleelle suunnitteleville 15.1.2016 järjestetyistä UUSI ALKU –verkostoiltamista. Jatkossa esillä on ajankohtaisia asioita ja loistavia, uuteen alkuun innostavia vierailijoita.

Kotikylä-kehittämis- ja ohjelmatuotantohanke

Kotikylä-kehittämis- ja ohjelmatuotantohanke

Suunnitteilla ollut Kotikylä-ohjelmatuotanto ei saanut hankerahoitusta Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta. Savitaipaleen kunnan ”Kotikylä” -hanke sai ainoastaan1,2 pistettä (1 – 1,5 – 1  – 1,5) eikä hanketta valittu rahoitettavaksi.  

Savitaipaleen portille sopiva valaistus

Savitaipaleen portille sopiva valaistus

Porttityöryhmä on saanut työnsä päätökseen. Suunnittelussa eniten esille tulleet ajatukset, maltillinen portin parantelu nykyisellä paikallaan ja portille ja sopivan valaistuksen aikaansaaminen, toteutetaan vuonna 2017.

Digitaalinen mainostaulu

Digitaalinen mainostaulu

Tienvarsimainonnan uusi ratkaisu, digitaalinen 19 neliön (3,3x6 m) tienvarsitaulu houkuttelee vilkkaasti liikennöidyltä 13-tieltä poikkeamaan älykylän raitille.

Kuntailme uudistuu

Kuntailme uudistuu

Vuosina 2016-2017 etenemme vaiheittain valaistuksen, ympäristörakentamisen, puuston ja kasvillisuuden raivauksen avulla.

Tilaisuuksissa ja tapahtumissa  - ylpeänä Savitaipaleesta

Tilaisuuksissa ja tapahtumissa - ylpeänä Savitaipaleesta

Savitaipaleen elinkeinopalvelut suunnittelee, koordinoi ja toteuttaa erilaisia tilaisuuksia ja osallistuu yhteistyökumppaneineen lukuisiin tapahtumiin.

Yrittämisen mahdollisuuksia ja asumisen ja vapaa-aikapalvelujen tarjontaa esitellään aktiivisesti ja monikanavasisesti eri julkaisuin, eri medioissa ja erilaisissa yleisötilaisuuksissa.

Elinvoimainen kuntakeskus

Elinvoimainen kuntakeskus

Eky -hanke 1.2.-31.10.2015

Tulokset

Kuntailmeen uudistaminen, toteutus vuosina 2016-2017.

Etelä-Karjalan kauppakamarin Passion-työhyvinvointi-ideakilpailun voitto 27.11.2015.

Eky-hankkeen pohjalta suunniteltu LIIKU-hanke 1.2.2016-31.12.2017 (budjetti 190 000).