Savitaipaleen kunnan tämän vuoden investointiohjelmassa on Pappilanlahden satamahanke, joka sisältää parkkialueiden rakentamista ja satama-alueen ruoppausta. Satamahankkeella parannetaan merkittävästi venesataman käyttöolosuhteita.

Parkkialueiden rakentamisen aikataulu on 5.6.–18.8.2017. Kyseisenä aikana Kuolimontie ei ole käytettävissä eikä veneranta-alueella voi pysäköidä autoja. Tienvarsipysäköinti kadun toista laitaa käyttäen on mahdollista Hiienmäentiellä, Maitolantiellä (hyvinvointiaseman jälkeen) sekä Olkkolantiellä. Turvallinen kulkureitti venepaikoille kulkee Kapakojan puistokäytävien kautta.

Satama-alueen ruoppausurakan aikataulu on 23.8.–31.12.2017. Ennen työn alkamista kaikki veneet tulee poistaa laituri- ja maapaikoilta. Ruoppaustyön aikana käytössä on Kapakojan suulle rakennettava väliaikainen veneluiska, josta vene voidaan laskea vesille.

Lisätiedot
Savitaipaleen kunta
Tekninen toimi
Puh. 040 1586 542


Päivitys 8.6.2017: 
Veneitä voi laskea edelleen Pappilanlahdelta, kunnes väliaikainen laskupaikka on tehty. Kuolimontielle ei kuitenkaan saa ajaa ennen kuin työmaalta on näytetty lupaa. Paras aika on nyt tulevana viikonloppuna. Ensi viikolla trailerin kääntäminen on rannassa vaikeaa työmaatilanteesta johtuen. Autoja rantaan ei saa jättää.